Over ons

Over ons ...

The Traveling Wine Circus, onze intentie zit vervat in de naam zelf ...

We zijn een reizend gezelschap dat werd opgericht vanuit een gedeelde passie voor wijn!
Een gezonde portie ambitie, nieuwsgierigheid en goesting om samen te tasten.
Dat zijn de voornaamste redenen van onze bijeenkomsten. We willen wijnen
leren proeven en op een gezapig tempo de wereld van wijnen leren kennen.
 
 
 
 

Een gezelschap ...

In 2012 komen zes ploegmakkers van voetbalclub White Star Wommersom op het lumineuze idee om samen wijn te beginnen proeven. Initieel een gek plan maar na enkele brainstorms al een feit. Het gezelschap kreeg een naam én de eerste bijeenkomst werd vastgelegd. Bij deze eerste bijeenkomst stelde onze voorzitter ook met enige fierheid ons eerste logo voor: Logo_The_Traveling_Wine_Circus

Vanuit de idee dat samen wijn proeven en drinken gezelliger is dan alleen, starten we met onze eerste jaargang. Enkele succesvolle jaargangen later is ons concept nog steeds springlevend, weliswaar met een nieuwe huisstijl en nieuw logo. Waar dit zal eindigen, wie zal het zeggen … Niks moet, alles mag!
 

... altijd onderweg! 

We spreken van een reizend gezelschap omdat we ons voor elke tasting verplaatsen. 
 
De opdracht van elk lid is namelijk heel simpel: organiseer een wijntasting met een daartoe voorzien budget. Je kiest zelf de hoeveelheden, de wijnen en of je al dan niet aan foodpairing doet.
 
Het aantal tastings op jaarbasis gaat momenteel dus steeds samen met het aantal actieve leden van het gezelschap.
 
 

 

 

De leden

Wim Vanderweyen:
Wim of te 'onze Voorzitter' is stichtend lid van het gezelschap. Wim deelt de passie voor wijnen al jaren en dat mag ook blijken uit de verschillende engagementen die hij zowel in professionele sfeer als daarbuiten opnam.
 
Dries De Smet:
Dries is de benjamin van het gezelschap maar laat zich meer en meer zien als een enorme liefhebber. Een ervaringsdeskundige durven we hem nog niet noemen maar hij zet stappen in die richting.
 
Steven Vanleene:
Steven slaagt er telkens opnieuw in een kritische mening met een portie enthousiasme te combineren. Steven zijn eerste tasting werd verkozen als de beste van jaargang 1.
 
Patrick Monziba:
Of te Monzi, sloot aan als eerste 'nieuwe lid' in jaargang 2. En of we dat alleen maar kunnen bejubelen. Monzi heeft zich meteen een waardig lid van het gezelschap gekroond en geniet keer op keer van drank en spijs. Een fijnproever in wording...
 
Bram Valgaerts:
Combineert een zeer goede keuze van wijnen meestal met een heerlijke maaltijd. Is leergierig maar ook kritisch wanneer het moet. Bram is een van de weinigen die bij elke tasting aanwezig is, daar kan je van op aan!
 
 
 

 

Wat we doen? 

The Traveling Wine Circus is geïnteresseerd in alles wat met wijn te maken heeft. We proeven en genieten graag van wijn, al dan niet in combinatie met een bijpassende hap / 'food pairing'. Binnen dat kader ontplooien we een aantal activiteiten ...

 

 
Tastings voor TTWC-leden

Nog steeds onze belangrijkste activiteit: sfeervolle avonden onder vrienden waarbij we proeven en onze wijnkennis uitbreiden.

Tastings op jouw maat

TTWC begeleidt op aanvraag ook wijntastings voor groepen van geïnteresseerde proevers. Contacteer ons om te kijken of we iets op jouw maat in elkaar kunnen steken.

Jouw idee voor TTWC ?

Een ander wild idee waarbij TTWC misschien kan helpen? Contacteer ons.